Coraz więcej osób cierpi na nietolerancję glutenu, albo unikają go ze względów dietetycznych. W tradycyjnym sushi ten składnik bardzo często pojawia się w sosach (na przykład sojowym lub ostrygowym), czy w składnikach takich jak surimi. Jeśli nie możesz spożywać glutenu, a uwielbiasz sushi – nie przejmuj się! Zdecydowanie nie jest to problem dla naszych Sushi Masterów! Wśród wyjątkowych kombinacji z ryżem i warzywami, znalazło się także miejsce na sushi bezglutenowe.
W coraz większej ilości miast dostępne jest sushi bezglutenowe. Warszawa nie stanowi wyjątku. Nasza restauracja Youmiko Vegan Sushi to miejsce, w którym każdy znajdzie coś dla siebie, bez względu na to, jaką dietę stosuje i na co jest uczulony. Wystarczy o tym poinformować kelnera, a nasi Sushi Masterzy dołożą wszelkich starań, aby Twoje sushi było przepyszne i bezpieczne. Sushi bez glutenu to nie tylko potrawa dla osób, które nie tolerują tego składnika. To także propozycja dla tych, którzy mają ochotę na lekki, a pożywny lunch.
Bezglutenowe sushi przygotowujemy w oparciu o japońską tradycję. Wykonujemy je z odpowiednio przygotowanego ryżu oraz najwyższej jakości składników – w tym przypadku są to warzywa z najlepszych upraw zarówno lokalnych, jak i światowych. Połączenie japońskiej tradycji z polską kreatywnością sprawia, że nasi Sushi Masterzy stworzą dla Ciebie bezglutenowe sushi o wyjątkowych smakach i fakturach.
Sushi bezglutenowe nie jest dostępne we wszystkich sushi-barach. Jeśli jednak chcesz go spróbować, zamów stolik w naszej restauracji. Znajdziesz nas w dwóch lokalizacjach: przy ulicy Hożej oraz Narbutta. Stolik zarezerwujesz online lub dzwoniąc do wybranej restauracji. Nasze sushi bezglutenowe możesz również zamówić do domu. Nasza bogata oferta cateringowa pomoże także stworzyć niezapomniany event.